• CryptoBully
  • Posts
  • #23 - Cum ne crestem portofoliul? Arbitrum, Airdrops, si alte strategii!

#23 - Cum ne crestem portofoliul? Arbitrum, Airdrops, si alte strategii!

GM prieteni! Crypto Bully s-a nascut pentru a strapunge spatiul Web3 si a se pozitiona ca fiind newsletter-ul cu cel mai bun mix dintre haios si educativ care a existat si probabil va exista vreodata.

Inainte de toate, va reamintesc de lista cu premii pentru voi, cei care aduceti prieteni, veri, frati si surori la Cryptobully, prin intermediul programului de referral.

  • 1 Invitat: Cryptonita Starter Kit

  • 5 Invitati: Ghid Analiza Fundamentala (pentru proiecte crypto)

  • 10 Invitati: Crypto Trading Tool

  • 100 Invitati: Seara speciala cu echipa Cryptonita (Mada, Andra si eu)

Also, nu uitati de tool-ul TUIT, la care am mai adaugat in ultima saptamana cate ceva, printre care un proiect nou - SUI network. Check it out!

De secole intregi, in cultura din Sri Lanka, se spune ca in viata ai 3 elemente fundamentale, care iti pot oferi bucurie si tristete la niveluri extraordinare de intensitate: sot/sotie, crypto si ciupercile psihedelice. Sau cel putin asta am auzit la o discutie la care am participat acum cateva zile, intr-un bar din mintea mea.

Ideea la care vreau sa ajung e ca, indiferent ca noi cei aproximativ 2500 de oameni frumosi din comunitatea CryptoBully suntem cu siguranta foarte diferiti, un lucru il avem in comun. Avem (sau ne dorim sa avem) un portofoliu crypto pe care sa il crestem cu fiecare ocazie.

Pentru ca stiu foarte bine ca multi dintre voi abordati procesul asta dintr-un singur unghi, fie ca vorbim aici de investitii, trading sau altceva, ceea ce evident nu e deloc gresit, m-am gandit ca n-ar strica totusi sa vorbim despre o strategie care sa includa cat mai multe “cai de atac”, potentiale generatoare de profit.

Despre trading, investitii si beneficiile de a le imbina am mai povestit in mai multe editii de newsletter, nimic nou. Daca exista interes din partea voastra, o sa ne uitam pe viitor si in interiorul ecosistemului de NFT-uri si la ce valoare am putea extrage de acolo, dar acum o sa ne concentram pe 2 lucruri care cred eu ca va intereseaza: airdrops si modul de reproducere al cactusilor. Mergem doar pe prima? Ok, fie!

Probabil ai auzit in ultima saptamana ca cei de la Arbitrum, un layer 2 pe Ethereum care e pe locul 4 dupa total value locked, au lansat ieri tokenul $ARB si au oferit userilor aproape 12% din supply-ul total sub forma de airdrop.

Aceasta practica a devenit aproape un standard in industrie si iti poate oferi de la cateva sute, la zeci de mii de dolari pentru ca ai interactionat, mai mult sau mai putin, cu anumite protocoale sau retele.

Pentru care dintre voi aveti timpul si energia necesare, recomand sa incepeti cu proiectele mai mari care nu au token lansat (adaug mai jos o lista) si sa explorati activ strategia asta. Pe langa un potential airdrop pentru care investitia financiara e in general mica, inveti cum functioneaza diverse platforme, ceea ce, crede-ma, o sa te ajute pe viitor in analiza fundamentala.

Care e partea cea mai buna la adaugarea unei forme de airdrop hunting la strategia ta? Simplu - costuri minime - tranzactiile pe orice retea, mai putin Ethereum unde oricum sunt la un nivel decent acum, nu-ti vor face o gaura in portofoliu. Oricum, nu va fi nici pe aproape la fel de mare ca atunci cand ajungi pentru prima data intr-un magazin IKEA.

Iti dau si un exemplu, anul trecut timp de 3-4 luni am interactionat constant cu protocoale de pe Optimism, Zksync, Arbitrum si Ethereum, platind pe taxe undeva la 400$ (asta in conditiile in care cred ca 250$ au fost pe Ethereum).

Este un raport Risk - Reward evident foarte bun, unde investitia mai mare e in timpul pe care il aloci pentru toata povestea asta. E adevarat ca nu ai absolut nicio certitudine ca va functiona, dar unde ai asa ceva in crypto?

Am spus mai devreme ca va dau si o lista cu platforme de la care am putea sa ne asteptam pe viitor la un airdrop, dar nu inainte sa vedem si abordarea doamnei senator Diana Sosoaca referitor la cum sa ne pozitionam intr-un mod echilibrat, raportat la finantele proprii:

“Banii vin, banii se duc, omule

Si multa lume conduc

De nu vrei sa ai ani grei, omule

Stapaneste-i tu pe ei”

Platforme / retele:

  • ZkSync

  • SUI Network

  • MetaMask

  • LayerZero

  • Argent

  • Orbiter Finance

  • ClipperDEX

Va oferim saptamanal acest newsletter in parteneriat cu Coinmarketcap - platforma cu care colaboram pe zona de educatie crypto

Legenda spune ca oamenii care lucreaza in orice moment din viata asta cu echipa noastra sunt de cel putin 3 ori mai fericiti si, foarte important de mentionat, sunt mai perceputi ca fiind mai atractivi pentru sexul opus.

Pentru cei dintre voi care ne impartasiti principiile si vreti sa colaborati cu o echipa experimentata dar si simpatica, zic eu, in acelasi timp, aveti mai jos si un media kit cu toate informatiile de care aveți nevoie.

Be Happy or … Die Tryin’

A zis Andrei mai sus despre ciuperci halucinogene, iar eu mi-am amintit ca am cunoscut odata pe cineva care incerca sa-si convinga copilul sa le incerce la 18 ani. Mai si avea un discurs despre cum lumea exterioara e doar manifestarea gandurilor noastre, iar psihiatrii sunt doar scammeri care castiga bani de pe urma naivitatii celor care cred ca bolile psihice sunt reale.

Toxic Positivity e un fenomen social devenit relativ frecvent in ultimii ani. Presupune sa abordezi viata concentrandu-te excesiv pe gandirea pozitiva, negand in mod deliberat problemele reale cu care, poate, te confrunti.

Ti-ai rupt o mana? - ”E ok, ai cunoscut oameni extraordinari la coada, la urgente, dupa 17 ore de asteptat fara niciun analgezic.”

Ai pierdut 40K dolari pentru ca un infractor ti-a clonat SIM-ul si ti-a golit toate conturile si hot wallets? - ”Ar trebui sa-l cauti, sa-i strangi mana, pentru ca doar asa ai invatat valoarea banilor!”

Ai facut cancer, nu mai poti lucra, iar familia ta a ajuns ingropata in datorii? - ”Depinde doar de tine sa te vindeci, tu ai puterea!”

NU ma intelege gresit, e ideal sa gasesti partea buna in orice situatie, chiar o recomand! Dar optimistii toxici considera ca problemele tale nu exista. Victima va fi mereu culpabilizata. Astia-s primii care-ti zic sa „gandesti mereu pozitiv”, sa „fii mai optimist” sau ”zambeste mai des”. Daca acuzi o dificultate, esti un incapabil.

E si o cultura de suprimare totala a criticilor de orice fel, cum e si cu body positivity sau self help. Categoric orice lucru e bun si frumos, orice idee e una geniala. Super, am ideea sa te arunci de pe bloc, ”lumea o manifestam asa cum ne dorim”, sigur o sa iti manifesti niste aripi.

Oare atitudinea asta de ”totul va fi bine” sta si la baza increderii oamenilor ca vor face 100x cu un shitcoin in urmatoarele 3 saptamani sau ca vor castiga 40K USD cu schema piramidala in care tocmai au intrat?

Am studiat recent o noua schema piramidala (despre care va voi povesti si pe YouTube Cryptonita) ajungand sa ma intreb, daca nu cumva, cei care asteapta sa le cada bani din cer, facand absolut nimic, ar cam merita o lectie de la viata…

Nevasta te-a lasat si a fugit cu un italian bogat in lume? - Well, poate esti un alcoolic nenorocit si misogin care isi merita soarta, Fanica! Poate că ai totusi o problema … Hai sa o identificam si sa incepi sa o rezolvi.

Mada out!

“The number of daily transactions on Arbitrum rose to a new record high of 1,312,052 on Wednesday, surpassing the previous peak of 1,103,398 reached on Feb. 21, according to data source Arbiscan. The Ethereum mainnet processed around 1.08 million transactions.”

SURSA: Coindesk

Ca sa ramanem in acelasi spectru, pe Arbitrum au fost inregistrate mai multe tranzactii intr-un timeframe de 24 de ore decat pe Ethereum. Ce vreau sa punctez cu acest lucru e complexitatea si dimensiunea la care a ajuns cea mai mare retea de infrastructura din crypto.

Universul Ethereum, pas cu pas, a ajuns in punctul in care, pe langa ca domina categoric competitia cu orice alt layer one, sa aiba un potential in urmatorii 5-10 ani pe care e si dificil sa-l conturam cu ganduri.

Va atasaz o imagine ca sa intelegeti mai bine la ce ma refer. De mentionat ca Arbitrum, Polygon, si Optimism fac parte, unele mai mult decat altele, din intregul ecosistem.

In caz ca te-ai gandit vreo secunda daca e o idee buna sau nu sa investesti in Ethereum, eu as merge pe da.

Va asteptam cu mic cu mare la editia de vinerea viitoare!

Cum ti s-a parut newsletter-ul de astazi? 😎😇

Mentiune subtila, la prima varianta e bull nu e vaca :)

Login or Subscribe to participate in polls.

Join the conversation

or to participate.